Кошик
56 відгуків
Магазин натуральных продуктов "Organic Style"
+380509527677
+380
50
952-76-77
+380
67
209-79-80

Кероб

Кероб

Не багато людей знають про таких корисних продуктах харчування як кероб і сироп ріжкового дерева. Їх роблять з плодів ріжкового дерева, яке вирощують на Кіпрі. Кероб ― це порошок з плодів цього дерева, він є замінником какао і використовується для приготування кондитерських виробів. Сироп використовують в якості натурального підсолоджувача, їм рекомендується замінювати цукор. На Кіпрі активно використовують продукти з ріжкового дерева в харчовій промисловості, у нас про них знають в основному тільки шанувальники здорового харчування та палео-дієт.

Ріжкове дерево: корисні властивості

Людям подобається кероб за те, що є повністю натуральним продуктом і не має у своєму складі сторонніх хімічних речовин і консервантів. На відміну від какао продукти ріжкового дерева не стимулюють роботу центральної нервової системи і підвищують артеріальний тиск. У керобе немає кофеїну та теоброміну, які входять до складу кави і какао, тому його можна давати навіть дітям до року. Людям із захворюваннями серця, судин і підвищеним артеріальним тиском слід замінити споживання кави та шоколаду стравами з керобу. А тим, у кого цукровий діабет буде корисним відмовитися від цукрозамінників і перейти на сироп ріжкового дерева. Сироп ріжкового дерева: корисні властивості

Кероб у вигляді порошку і сиропу зручно додавати у випічку та кондитерські вироби, в цьому випадку не буде потрібно класти звичайний цукор, адже сам кероб солодше його в 2 рази. Вчені встановили, що в рожковом дереві немає оксалатів, холестерину і фенілетиламіну, тому його корисно вживати людям, які страждають мігренню і вегетосудинною дистонією.

Якщо у Вас виявлені камені в нирках, і лікарі заборонили їсти солодощі і кондитерські вироби, можете сміливо вживати кероб. Він не вплине на засвоєння кальцію з продуктів харчування. Алергічні реакції у дітей ― актуальна проблема в наші дні. Навіть невеликі кількості шоколаду можуть викликати появу висипки. Діти дуже люблять солодощі і Ви зможете їх приготувати самостійно на основі керобу. До речі, в дитячих пюре какао і цукор зазвичай замінюють продуктами ріжкового дерева.

 Основні корисні властивості керобу:

 -Відновлює нормальну роботу кишечника.

-Покращує процеси обміну речовин в організмі.

- Запобігає появі симптомів гіпертонії.

-Підвищує загальний тонус організму.  

-Допомагає в лікуванні хвороб бронхів і легенів.

-Сприяє швидкому одужанню при вірусних інфекціях.

-Насичує організм кальцієм (його в керобе в 3 рази більше, ніж у молочних продуктах) і вітаміном Е.

-Зміцнює серце і судини.

-Насичує організм залізом і лікує анемію.

-Допомагає загоювати рани, особливо ті, які знаходяться в ротовій порожнині.

-Знижує рівень холестерину.

-Допомагає вивести з організму важкі метали і радіоактивні елементи.

-Рекомендовано використовувати кероб в курсі лікування алергій та ускладнення дихання на фоні алергічних реакцій.

-Прискорює обмін речовин і знижує апетит, корисний при схудненні.

- Посилює імунний захист організму.

-Володіє легким сечогінним ефектом.

Шоколад вважається калорійним продуктом, а ось в 100 г керобу міститься всього 220 ккал, 1 г жиру, 49 г вуглеводів і 4 г білка. Тому якщо Ви вирішили дотримуватися дієти для схуднення, замініть шоколадні продукти стравами з керобом. З ріжкового дерева можна приготувати смачний напій, який стане прекрасною альтернативою какао. Порошок слід розчинити у воді температурою 90 градусів, цукор або мед класти не потрібно кероб сам дуже солодкий. Доповнити напій можна молоком, він не буде зв'язувати кальцій і перешкоджати засвоєнню молочних жирів. Дуже корисними є саморобні цукерки із сухофруктів і горіхів, останнім часом вони стали дуже популярними. Якщо Ви стежите за своїм харчуванням і бажаєте їсти їжу вільну від хімії та консервантів з барвниками готуйте цукерки самі, додаючи в них корисний кероб. Такі солодощі можна давати навіть маленьким дітям.

Порошок і сироп ріжкового дерева прекрасно поєднується з сиром, кокосовою стружкою і фруктами. Його можна класти на будь-які домашні кондитерські вироби та випічку. Сироп з ріжкового дерева можна класти в каву і чай, різні напої і десерти, на його основі готують безліч соусів і підлив, особливо в східній кухні.

Сироп ріжкового дерева практично не має протипоказань. Вживати його можна абсолютно всім, незалежно від віку та стану здоров'я. Лише в дуже рідкісних випадках зустрічається індивідуальна непереносимість до продуктів з ріжкового дерева.

Сироп ріжкового дерева: інструкція по використанню

Сироп ріжкового дерева являє собою коричневу рідину, по густоті нагадує звичайний сироп з цукру. Готують сироп з плодів, які подрібнюють на шматочки і замочують у воді, а потім випарюють.

У складі сиропу з ріжкового дерева виявлено високий вміст пектину, органічних кислот, крохмалю, дубильних речовин і рослинного білка. Крім того в цьому продукті багато натурального цукру, мікроелементів і вітамінів групи В. У зв'язку з цим широко застосовується для виробництва фармакологічних засобів. Сироп чудово допоможе вилікуватися від застуди, відновити роботу травної системи, позбавиться від нервових розладів і порушень сну, безсоння. Він очищає організм і виводить з нього продукти розпаду.

Кероб у вигляді порошку і сиропу рекомендується вживати при діареях і ін. розладах травлення. Його приймають за 30 хв до вживання їжі по 3-4 рази за день. Разова доза сиропу ― 1 ст. л. дітям також можна давати цей продукт, але тільки з 2 років.

При кашлі, грипі та ГРВІ сироп приймають розчинивши його попередньо у воді температурою 60 градусів. Сироп змішати з 1 ст. теплої води п'ю по 4 рази на день до повного одужання. Не варто збільшувати разову дозу керобу, якщо хочете прискорити ефект пийте його 6 разів на день.

 Добре допомагає засіб і при головних болях і мігрені, які були викликані неврологічними розладами і супроводжуються порушеннями сну. У таких ситуаціях сироп приймають протягом 3 місяців по 6 разів на день. Разова доза повинна бути не більше 1 ст. л. потім роблять перерву на 2 тижні і курс відновлюють. Оптимальна кількість курсів ― 2.

 Для профілактики різних розладів і попередження захворювань рекомендується замінити сиропом з керобу цукор. Сироп можна класти в необхідних кількостях в чай, каву та ін. напої. Камідь, яка у великих кількостях міститься в рожковом дереві використовується у виготовленні багатьох косметичних засобів. Кероб можна додавати в невеликих кількостях в домашні маски і скраби для обличчя і тіла.

Сироп керобу є прекрасною дієтичною добавкою до їжі. Його рекомендується пити кожен день. Порошок або сироп в кількості 1 ст. л розбавляють в 1 ст. теплої чистої води і п'ють перед їжею. Беручи кероб, буде легше дотримуватися дієти або голодування.

 Схема для схуднення. Сироп п'ють не більше 2 разів на день по 1 ст. л за 1 прийом. Оптимально 1 прийом перед обідом, а 2 перед вечерею. Через 2 тижні вводять 3 прийом вранці перед сніданком. Читайте також: Замінник цукру сукразіт: відгуки

Кероб ― корисний продукт, який рекомендується вживати кожній людині. Якщо Ви хочете зберегти здоров'я на довгі роки, замініть їм цукор і кладіть його в випічку замість какао. Під час схуднення недостатньо тільки прийомів сиропу ріжкового дерева, хоча він і сприяє зниженню ваги. Потрібно також нормалізувати харчування та включити в свій денний графік хоча б легкі фізичні навантаження.