Кошик
56 відгуків
Магазин натуральных продуктов "Organic Style"
+380509527677
+380
50
952-76-77
+380
67
209-79-80

Борошно амарантовая цільнозернові безглютенова ТМ Амарант Біо 500 грам

Новинка
  • В наявності
  • Оптом і в роздріб

220 грн.

Показати оптові ціни
+38050952-76-77
  • +38067209-79-80
  • Графік роботи
  • Адреса та контакти
Законом не передбачено повернення та обмін даного товару належної якості
Борошно амарантовая цільнозернові безглютенова ТМ Амарант Біо 500 грам
Борошно амарантовая цільнозернові безглютенова ТМ Амарант Біо 500 грамВ наявності
220 грн.
+38050952-76-77
  • +38067209-79-80
Купити

Опис

Борошно амарантовая цільнозернові безглютенова ТМ А

Борошно амарантовая цільнозернові безглютенова ТМ Амарант Біо Борошно дрібного помелу виготовляємо з екологічно чистого амаранту, вирощеного в 2019 році. Розфасовано в пакети дой-пак і "струнка"

Завдяки своєму багатому і унікальному складу амарантовая борошно є суперфудом, продуктом функціонального харчування, який лікує, відновлює після хвороб, травм, стресів, фізичних і нервових перевантажень. Амарантовая борошно не містить клейковину (глютен) і з цієї причини може бути цінним джерелом високоякісного білку, вітамінів, мікро - і макроелементів для вагітних, годуючих мам, дітей, здорових і хворих людей. Зараз простежується все зростаючий інтерес до борошна амаранту, як до продукту, який в епоху до Петра I забезпечував нашим пращурам на Русі високий імунітет, відмінне здоров'я, силу і довголіття. Всі хочуть випікати амарантовый хліб. Так, амарантовый хліб та інша випічка з борошном амаранту значно корисніше, ситніше, смачніше і довше зберігає свою свіжість. Амарантовая борошно надає тісту м'якість і легкість. Але крім хлібо-булочних виробів борошно, листя і проростки гарбуза можна використовувати у великій різноманітності рецептів традиційної кухні, харчуванні сироїдів, вегетаріанців і веганів. Багато цікаві рецепти ви знайдете на нашому сайті, але ще більше цікавого відкриєте в своїх власних експериментах.

Амарантовую борошно буде ситно і корисно використовувати:

  • Додаючи в тарілку з їжею, дітям по 1 ч. ложці, дорослим по 1 ст. ложці 2 рази в день. Така доза забезпечить ефект підвищення імунітету, рівня гемоглобіну та профілактики.
  • Додаючи в зелені і кисло-молочні коктейлі.
  • Для приготування крем-каш дітям. Борошно залити гарячою водою і перемішати до однорідної консистенції. Можна додати мелений кунжут.
  • У приготуванні супів, гарнірів, овочевих, м'ясних і рибних страв, млинців, оладок, печива та іншої випічки.

• Амарантовая борошно разом з великою кількістю корисних складових має в своєму складі також потужний набір вітамінів групи

Лікувальні властивості борошна амаранту

• Амарантовая борошно володіє високою харчовою цінністю і унікальним біохімічним складом. Зокрема, за змістом незамінних амінокислот, потужних антиоксидантів і мінеральних речовин борошно, отримана із зерен амаранту, у багато разів перевершує більшість традиційно вирощуваних злакових культур - пшеницю, рис, сою, кукурудзу та ін

• Борошно амаранту не містить клейковину - глютен. (Gluten Free).

Містить 16-20% білка (що складається більш ніж на 30% з незамінних амінокислот), до 15% жирів (50% з яких припадає на частку полиненасыщенной жирної кислоти Омега-6), і близько 9-11% харчових волокон (клітковини). У складі борошна амаранту вельми високо вміст вітамінів (Е, А, B1, B2, B4 (холін), С, D), мікроелементів (залізо, марганець, мідь, селен, цинк) і макроелементів (калій, кальцій, магній, натрій, фосфор). Також вона багата іншими біологічно активними речовинами, що визначають різноманітні лікувально-профілактичні властивості амарантового борошна (сквален, фітостероли, фосфоліпіди та ін).

• В ідеально збалансованому білковому складі амарантового борошна, відрізняються високим вмістом незамінних амінокислот, лідируючі місця займають необхідні для нормального функціонування людського організму амінокислоти лізин, метіонін і триптофан.

Лізину в зерні амаранту міститься в 30 разів більше, ніж у пшеничному зерні. Лізин - найважливіша незамінна амінокислота, що володіє вираженим антивірусним властивість, необхідна для повноцінного росту організму людини і злагодженої роботи серця, бере активну участь в процесі кровотворення, білковому і ліпідному обміні, природному синтезі гормонів, ферментів, антитіл. Стимулює процес вироблення колагену і покращує засвоєння кальцію з крові лізин також сприяє швидкому відновленню пошкодженої шкіри, хрящової, кісткової та інших видів сполучної тканини (у зв'язку з цим препарати на основі лізину часто застосовують у період реабілітації після перенесених операцій або спортивних травм).

• Не поступається також амарантовая борошно пшеничне продуктів також і за вмістом метіоніну - незамінної амінокислоти, попереджуючим жировий гепатоз печінки та приймає активну участь у захисті організму від шкідливого впливу солей важких металів та радіоактивного опромінення.

Амінокислота триптофан, якою багата амарантовая борошно – важливий учасник енергетичного та білкового обміну, процесу кровотворення, природного синтезу гормону росту, інсуліну, вітаміну B3, мелатоніну і «гормону щастя» серотоніну - речовини, що володіє вираженим антидепрессантным дією, сприяє гарному настрою та міцного сну.

• Унікальність амарантового борошна також обумовлена високим вмістом в її складі двох найсильніших природних антиоксидантів – сквалену, і вітаміну Е (до 0,2%), присутнього в борошні амаранту в особливо активною, токотрієнольній формі.

• Амарантовая борошно є незаперечним лідером серед усіх харчових рослинних продуктів за змістом сквалену – речовини, знаменитого насамперед своїми потужними імуностимулюючими, протипухлинними і ранозагоювальними властивостями.

• Є складовим компонентом клітин шкіри, підшкірного жиру і сальних залоз сквален сприяє активному насичення органів і тканин киснем, знижує рівень холестерину в крові, активізує обмінні процеси, сприяючи швидкому загоєнню ушкоджень шкіри та слизових оболонок, гальмує ріст ракових клітин (за рахунок потужного руйнівного дії на канцерогени та вільні радикали), а також попереджує шкідливий вплив радіоактивного опромінення на організм людини. Крім того, сквален відіграє важливу роль у природному синтезі статевих гормонів, має виражену бактерицидну і протигрибкову дію.

• До складу амарантового борошна входить вітамін Е, який має дуже сильну антиоксидантну дію на організм людини. Амарант вітамін Е міститься в рідкісній токотрієнольній формі, антиоксидантна активність якої в 40-50 разів вище, ніж у найбільш часто зустрічається в природі токоферольній формі вітаміну Е.

• Підсилює ефективність дії інших антиоксидантів, які входять до складу амарантового борошна (вітаміни А і С, сквален) вітамін Е чинить виражену імуностимулюючу, протизапальну і ранозагоювальну дію, значною мірою сприяє поліпшенню роботи серцево-судинної системи (знижує рівень холестерину в крові, нормалізує артеріальний тиск і згортання крові, зміцнює кровоносні судини), а також грає ключову роль в роботі репродуктивної системи (благотворно впливає на процес сперматогенезу, функцію жіночих статевих залоз).

• Присутній у складі амарантового борошна вітамін А, також як вітамін Е і сквален, значною мірою зміцнює імунітет, а крім того, благотворно впливає на стан органів зору і сприяє ефективній регенерації пошкодженої тканини шкіри і слизових оболонок.

• Амарантовая борошно також є багатим джерелом вітаміну D, що сприяє підвищенню імунітету і зміцненню кісткової тканини.

• Містяться у борошні амаранту вітаміни B1 і B2 беруть активну участь у природному синтезі гемоглобіну і статевих гормонів, відіграють важливу роль у вуглеводному, жировому, білковому, енергетичному та вуглеводному обмінах, сприяє покращенню роботи нервової, м'язової, ендокринної та травної системи, нормалізують функціонування щитовидної залози, сприяють зміцненню імунітету, поліпшенню зору і благотворно впливають на стан шкіри, нігтів і волосся.

• У амарантового борошна також досить висока концентрація вітаміну B4 (холіну). Ця речовина входить до складу лецитину, який є структурним компонентом нервових волокон і клітин мозку. Холін благотворно впливає на роботу центральної та периферичної нервової систем, поліпшує пам'ять і розумові здібності людини, сприяє зниженню рівня холестерину в крові, а також бере участь у природному синтезі фосфоліпідів, що запобігають жировий гепатоз печінки.

• У борошні амаранту високий вміст важливих для організму людини макро - і мікроелементів – заліза, калію, фосфору, кальцію, магнію та міді. Варто відзначити, що за концентрації заліза, калію і міді амарантовая борошно у багато разів перевершує борошно з пшениці. Залізо і мідь відіграють важливу роль у синтезі білка гемоглобіну крові, калій і магній необхідні для правильної роботи серця і судин, фосфор з кальцієм необхідні для нормального функціонування м'язової системи, а також - для повноцінного формування і ефективної регенерації кісткової і хрящової тканини.

• Амарантовая борошно – ще і відмінний джерело фітостеролів (рослинних гормонів), володіють імуностимулюючими, протизапальними і бактерицидними властивостями, що сприяють зменшенню вмісту у крові «поганого» холестерину і зниження ризику розвитку цукрового діабету II типу. Фітостероли в організмі людини беруть активну участь у природному синтезі різних гормонів, жовчних кислот і провітаміну D. В офіційній медицині фітостероли часто використовують у складі профілактики і комплексної терапії захворювань передміхурової залози, онкологічних і серцево-судинних захворювань.

• Амарантовая борошно – корисний продукт у раціоні харчування дітей, вагітних і годуючих грудьми жінок. Вітамін Е, відмінним джерелом якого є борошно амаранту, необхідний для повноцінного розвитку плоду в організмі вагітної жінки. Саме ця речовина відіграє ключову роль у захисті генетичного апарату клітин ембріона від мутацій, викликаних дією шкідливих випромінювань, вільних радикалів і токсинів. Крім того, вітамін Е сприяє стимуляції лактації (утворенню і накопиченню молока в жіночій молочній залозі в період грудного вигодовування) і значною мірою поліпшує смак і якість материнського молока. Багата необхідними для повноцінного росту і розвитку дитячого організму вітамінами і мінералами амарантовая борошно може успішно використовуватися і в раціоні дитячого харчування.

Використання амарантового борошна в кулінарії

• Володіє відмінними хлібопекарськими якостями амарантовая борошно може успішно використовуватися в поєднанні з пшеничним борошном у приготуванні різноманітних хлібобулочних та кондитерських виробів. Домашня випічка, виготовлений з пшеничного борошна з додаванням борошна амаранту, виходить пишною, володіє приємним ніжним горіховим смаком і підвищеної білкової цінністю, і до того ж довго не черствіє.

• Амарантовую борошно, крім того, корисно додавати в якості вітамінно-білкової добавки в різні дієтичні і вегетаріанські страви, а також використовувати для підвищення смакової і поживної цінності страв звичайного раціону (каші, супи, млинці, оладки, картопляне пюре, тушковані овочі, м'ясні і рибні страви, круп'яні гарніри, макарони та ін). Амарантовая борошно також може використовуватися в складі панірування і у вигляді інгредієнта фарш для котлет і биточків.

• Володіє високою харчовою цінністю борошно амаранту може знаходити застосування в якості збагачує білково-вітамінного компонента дитячого харчування.

• А у зв'язку з тим, що у складі амарантового борошна відсутня глютен (на відміну від борошна пшеничного), цей корисний рослинний продукт може використовуватися в раціоні харчування людей, хворих целіакією (глютеновою ентеропатією)

 

Використання Амарантового борошна для лікування

Амарантовая борошно є не тільки цінним біологічно активним харчовим продуктом, але також надає загальнозміцнюючу і оздоровлюючу дію на організм людини завдяки наявності різних лікувально-профілактичних властивостей (імуностимулюючу, протипухлинну, протизапальну, бактерицидну, ранозагоювальну, противірусну, протигрибкову властивості).

Регулярне вживання в їжу амарантового борошна, що сприяє зміцненню імунітету, ефективно очищає організм людини від токсинів, шлаків, радіонуклідів і солей важких металів, може принести відчутну користь для профілактики та в складі комплексного лікування:

Захворювань травної системи (гастрит, гастродуоденіт, запори, дисбактеріоз, виразка шлунка і дванадцятипалої кишки, коліт, ентероколіт, жирова дистрофія печінки, гепатит, цироз). До складу борошна амаранту входять речовини, які нормалізують кислотність шлункового соку і посилюють секреторну функцію шлунка і кишечника (вітаміни B1 і B2), надають протизапальну і ранозагоювальну дію на слизові оболонки шлунково-кишкового тракту, а також перешкоджають розвитку запальних процесів у печінці, жовчному міхурі і жовчовивідних шляхах (вітаміни А, Е, С, магній, сквален, лінолева кислота Омега-6, фітостероли). Також в амарантового борошна високо вміст холіну, фосфоліпідів і метіоніну – речовин, що нормалізують процес жовчовиділення і попереджуючих жирову інфільтрацію печінки. Завдяки високому вмісту клітковини амарантовая борошно, крім того, сприяє усуненню запорів, нормалізації балансу корисної кишкової мікрофлори і очищенню шлунково-кишкового тракту від шкідливих шлаків і токсинів.

Захворювань серцево-судинної системи (атеросклероз, артеріальна гіпертонія, серцева недостатність, ішемічна хвороба серця, стенокардія, тромбофлебіт, варикозне розширення вен, інфаркт, інсульт). Містяться в амарантового борошна вітамін Е, сквален, фосфоліпіди, холін, магній і фітостероли сприяють зниженню в крові рівня «поганого» холестерину, запобігаючи тим самим утворення небезпечних атероматозних бляшок на стінках кровоносних судин. Вітамін Е в комплексі з вітаміном D, магнієм і скваленом також нормалізує згортання крові, підвищує еластичність кровоносних судин, а також чинить судинорозширювальну дію (сприяючи зниженню підвищеного артеріального тиску) і попереджає розвиток запальних процесів в кровоносній системі. Калій, кальцій і фосфор, якими особливо багата борошно амаранту, відіграють важливу роль у регуляції ритму, сили і швидкості скорочення міокарда (серцевого м'яза).

Анемії (недокрів'я). Амарантовая борошно є багатим джерелом речовин, які беруть активну участь у синтезі білка крові гемоглобіну, основною функцією якого є транспортування кисню з легенів у серце, мозок і інші органи людського організму (до таких речовин відносяться входять до складу борошна амаранту залізо, мідь, вітаміни С і B2, амінокислота лізин).

Ожиріння та цукрового діабету. Клітковина, що міститься в амарантового борошна, уповільнює засвоєння вуглеводів і жирів, сприяючи тим самим стабілізації рівня цукру в крові. Знижує рівень інсуліну і вітамін Е, високим вмістом якого відрізняється цей рослинний продукт. Завдяки холіну, фитостеролам і сквалену амарантовая борошно ефективно сприяє поліпшенню жирового обміну. А, крім того, до складу борошна амаранту входять речовини, які відіграють безпосередню роль у процесі природної вироблення підшлунковою залозою інсуліну (магній і амінокислота триптофан).

Онкологічних захворювань. Амарантовая борошно є джерелом найсильніших імуностимулюючих природних антиоксидантів (сквалену, вітамінів Е, А і С), знешкоджувальних вільні радикали і канцерогени - речовини, здатні викликати розвиток злоякісних ракових пухлин (як показують наукові дослідження, що входить до складу амарантового борошна сквален проявляє найбільшу протипухлинну активність при онкологічних захворюваннях шкіри, грудей і кишечника. Онкологічним хворим, які проходять курс протипухлинної хіміотерапії, рекомендується вводити в раціон щоденного харчування амарантовую борошно і продукти на її основі.

Захворювань жіночої та чоловічої статевої сфери. Регулярне вживання в їжу амарантового борошна, багатої вітаміном Е, необхідне для повноцінної роботи статевих залоз, фітостероли, скваленом і вітамінами групи B, сприяють нормалізації гормонального балансу, досить корисно при еректильної дисфункції (імпотенції), захворюваннях передміхурової залози, чоловічому і жіночому безплідді і різних гінекологічних захворюваннях (ерозія матки, кіста яєчників, фіброміома, запалення придатків та ін). Введення в раціон харчування страв з амарантового борошна також принесе відчутну користь жінкам, які відчувають хворобливі відчуття в передменструальний або клімактеричний період.

Захворювань і травматичних ушкоджень шкіри (псоріаз, екзема, герпес, нейродерміт, атонічний дерматит, грибкові захворювання шкіри, трофічні виразки, пролежні, опіки, обмороження, променеві ураження шкіри). У складі амарантового борошна міститься комплекс протизапальних, бактерицидних, противірусних та протигрибкових біохімічних компонентів, а також речовини, що активізують процеси регенерації шкірного покриву і сприяють швидкому загоєнню ран (сквален, вітаміни Е і А, а також стимулюють природний синтез колагену вітамін С, лізин і мідь).

•   Также регулярное употребление в пищу амарантовой муки и продуктов на ее основе полезно людям, страдающим: частой головной болью, бессонницей, заболеваниями нервной системы, воспалительными заболеваниями почек и других органов мочевыводящей системы, заболеваниями полости рта (стоматит, пародонтит), геморроем, туберкулезом, заболеваниями костей и суставов (рахит, остеопороз, суставной ревматизм, полиартрит и др.), заболеваниями органов зрения (конъюнктивит, куриная слепота, катаракта, диабетическая ретинопатия и др.).

Рекомендована доза споживання амарантового борошна – 2-4 ст. ложки в день.

Протипоказання до споживання амарантового борошна

Індивідуальна непереносимість. Перед вживанням амарантового борошна людям, що страждають гострим і хронічним панкреатитом, холецистистом, жовчнокам'яної і сечокам'яної хвороби слід проконсультуватися з лікарем. При вживанні в їжу борошна амаранту можливо прояв у невеликий ступеня різноманітних диспепсичних явищ (посилення печії, легка нудота, рідкий стілець).

 

Характеристики

Основні
ВиробникАмарант Біо, Україна
Гарантія12 місяців

Інформація для замовлення

  • Ціна: 220 грн.